De in Heerlen geboren Gerardus Hubertus Eduard van Hout alias Ger Edwards, (zijn artiestennaam alhier verklaard...) besloot ooit mee te doen aan de landelijke voorrondes van de soundmixshow van Henny Huisman, als imitator toen van zijn grote idool; Benny Neyman.

Publiek- en vakjury meende naast een sfeer van Benny Neyman, in zijn stem, ook andere overeenkomsten te horen zoals: Herman van Veen, Rob de Nijs, Will Tura en Joost Nuissl.

In zijn vrije tijd wil Ger die woonachtig is in Tiel, regelmatig optreden met zijn nieuwe nummers, maar ook bewerkingen van diverse artiesten vertolken waaronder; Benny Neyman, Dimitri van Toren, Rob de Nijs, Wim Zonneveld, Guus Meewis, Ronnie etc. Dus eigenlijk voor ieder wat wils, voor een breed publiek, van jong tot oud.

In 1996 vindt Ger een platenmaatschappij in Friesland en brengt hij zowel zijn eerste single: 'Nu is mijn tijd' alsook zijn  debuutalbum: Ger Edwards 'Nu is m'n tijd' uit. De verwachtingen lieten op zich wachten en werd het wat stil bij Ger tot in 2015, waar zijn motivatie weer opbloeide, en hij in oktober van dat jaar verscheen met zijn single: 'Like me'.

De Zon In Jouw Gezicht is de opvolgende single van Ger Edwards, geschreven door componist/arrangeur Wim de Vries. Wim deed dit op verzoek van performer Wally Mckey die Ger daarmee een enorm plezier deed. Op deze EP met 4 tracks is dit een lied van herkenning en een strekking; "Zorg dat jezelf iets uitstraalt, sta er voor open, dan straalt De Zon In Jouw Gezicht

Vervolgens verschijnt zijn single: 'Gouden Regen' ook onder het label Belned Records waarbij een langgekoesterde wens van hem in vervulling gaat. Hier zingt Ger een bewerking van de coverversie van Benny Neyman die het origineel van Kevin Johnson's Orleanders in 1979 van een nederlandse tekst voorzag. op één van zijn albums met gelijknamige titel: 'Gouden regen'.

In januari 2018 verscheen zijn single: Soms Gebeurt Er Iets In Mijn Hart' Een liedje met veel melodie, climax en tam tam, en voor het éérst met tekst uit de hand van Ger Edwards zélf! Als éxtra heeft Ger een tweede bonusnummer 'Geef Me Je Angst' voor deze single opgenomen.

En dan tijdens de zomer 2018 komt Ger met zijn 'vrolijke oorwurm'; 'Geniet Er Elke Dag Maar Van', draait nog steeds goed mee bij allerlei TV & radiostations...'De bloemetjes worden buiten gezet' tijdens het Hippiefestival in Gorinchem. Zing,, Sax, Swing & Klap maar lekker mee...

Bijna iedere zanger heeft wel een kerstsingle van zichzelf in zijn repertoire.  Ger Edwards wilde dat ook graag en vroeg in oktober 2018 Wouter Janssens een kerstlied voor hem te schrijven. 'Kerstmis is een Feest' met medewerking van het kinderkoor van zangwerkplaats Gorinchem. De clip van de kerstsingle is opgenomen in Jurgens Christmas House in Alken.

Begin juni 2019 komt Ger dan met de release van zijn nieuwste single: 'Ik Heb Een Roos Voor Jou'. Opnieuw uit de hand van Wouter Janssens en deze keer een liedje met steeldrums, tropical gitaren, ritmische mandoline en een melodie die als een echte oorwurm opnieuw in je hoofd blijft hangen.

Het duet ‘Verder Valt ‘t Wel Mee’, bekend gemaakt door Benny Neyman & Bonnie St. Clair in 1982, vond Ger een goed liedje om samen te zingen in duet met Monique de Rooij, bekend met haar eigen geschreven, 'Griekse Zee'. Na wat over en weer contacten via internet, zijn zij dit nummer afzonderlijk gaan oefenen en inzingen, zonder elkaar ooit ontmoet te hebben. In augustus tijdens de BBQ van Radio Kruisland was de verrassing extra groot toen deze twee afzonderlijk uitgenodigde artiesten dit prachtige duet vertolkten. Dit was overigens ook de eerste ontmoeting tussen Ger en Monique.

Voor de kerstdagen 2019 bracht Ger  zijn 2e kerstsingle; 'Kerst Met Jou' uit, terwijl er ook gewerkt werd aan 2 nederpop single's voor hem. De éérste; Mijn Hart Overstrag verscheen op 15 oktober 2020.

Met ‘Als de zon weer schijnt’ lanceert Ger Edwards net voor de kerst 2020 'in coronatijd' alweer een opmerkelijke single. De mastering van het nummer is verzorgd door Kees Tel. Deze muziekproducent is beroemd vanwege de Tel-Sound, het karakteristieke Nederlandse geluid van zijn producties. Kees Tel was betrokken bij grote hits als ‘Maak me gek’ van Gerard Joling en ‘Que si, que non’ van Jody Bernal. Hij won meerdere prijzen op muziekfestivals. De Tel-Sound komt ook in ‘Als de zon weer schijnt’ goed naar voren en mede daarom heeft het nummer alles mee om een Nederklassieker te worden. Met zijn vorige lied ‘Mijn hart overstag’ zette Ger Edwards een nieuwe stijl in die in de toekomst een vaste waarde zal worden in zijn oeuvre.  Ook de tekst van ‘Als de zon weer schijnt’ is ijzersterk. Al gaat alles mis in je leven, zolang je liefde en vriendschap toelaat kun je geluk ervaren.

Op 19 juli 2021 brengt Ger Edwards de EP Karma. 4 'NOIR' liedjes bevat deze EP, waarvan 'Karma' een  single is geworden... Van deze EP zijn 'Droom' en 'Je bent me kwijt' échte kleinkunstliedjes voor Ger Edwards geworden.

Je bent me kwijt is een kleinkunst lied over liefde en bedrog, relatief rustig nummer qua tempo en een typisch Ger Edwards nummer, in de stijl die het beste bij hem past. Een lied over opstanding van jezelf en bewustzijn van je kracht. Deze semi-ballad 'met een sound die zo van een James Bond soundtrack lijkt te komen. Significant detail: Leee John, de zanger uit de popgroep 'Igmagination', met diverse grote hits had in de jaren tachtig, schreef samen met Wouter Janssens, mee aan deze compositie. Mike Allison componist van oa Olivia Newton John (tevens een vriend van Wouter Janssens) heeft na beluisteren van dit lied, zélfs al een Engelse variant gearrangeerd, en vind de versie van Ger Edwards geweldig!.

Van deze EP komt ook 'Droom'. Muzikaal gezien een rustig romantisch nummer, waarin Ger Edwards de liefde beschrijft voor iemand die hem zeer dierbaar is. Achteraf blijkt alles een droom te zijn. Je meent in dit nummer iets herkenbaars aan te treffen. Het doet een beetje denken aan de zangstijl van Ramses Shaffy. De prachtige pianomuziek en wisselingen in de stijl vallen op. Ook is er een bombastisch moment in verwerkt.

Onlangs heeft Ger Edwards de laatste hand gelegd aan een speciale Benny Neyman Tribute. Uit ervaring is gebleken dat "al verfde Ger zijn haar rood, en wat ie ook al zingt, het publiek blijft Ger maar vergelijken met Benny Neyman. Ger heeft daarom besloten alles uit de kast te halen om een mooie Benny Neyman Tribute in elkaar te zetten. Verwacht hierbij geen apres ski achtig bombastisch gedreun, maar Ger blijft helemaal in de sfeer van Benny Neyman, precies zoals Benny het altijd gewild had! Meer informatie op zijn Benny Neyman Tribute Pagina Om dit tribute te onderstrepen komt Ger Edwards met een eigen versie van een grote HIT van Benny Neyman. Release 14 april onder het label UltimateDisk.